Всеки, който започва да тренира, без значение какво, трябва да е

...
Всеки, който започва да тренира, без значение какво, трябва да е
Коментари Харесай

След колко време ще видим резултата от тренировките

Всеки, който стартира да тренира, без значение какво, трябва да е наясно, че резултатите не идват за една нощ. Когато обаче човек е силно окуражен, постоянно е нетърпелив и желае да види изгодата от прекараното в залата време допустимо най-скоро.
 Редовните тренировки и за какво няма изгода от тях, в случай че не се храним здравословно
Какво се случва, в случай че упражняваме, само че не се храним здравословно

Напразни старания или не напълно

И тъй като всеки има разнообразни цели и следва разнообразни подготвителни стратегии, по тази причина е и напълно разумно времето за забележими резултати да варира. Фитнес експертите обаче имат своите наблюдения за това какъв брой време след началото на тренировките може да забележим разлика във физиката си.

Ако упражняваме за устойчивост

Аеробните извършения ни вършат по-издръжливи. Те освен покачват самочувствието ни, само че имат изгоди и за здравето, измежду които е управлението на високото кръвно налягане. След осем до 12 седмици аеробни тренировки (минимум 30 минути извършения с умерена активност три пъти седмично) ще сме подобрили сърдечно-съдовото си здраве, както и евентуално ще видим, че спим по-добре.
 Снимка 637978

Подобряването на издръжливостта обаче е самостоятелна и значително и от това какъв брой и дали въобще сме били физически дейни и преди. Ориентировъчно можем да чакаме да се почувстваме по-издръжливи след четири до шест седмици от началото на тренировките, написа Women`s Health.

Ако упражняваме за намаляване

Тук е доста значимо да отбележим, че доста зависи от това какъв брой са килограмите, които желаеме да свалим. Колкото повече са те, толкоз повече време ще ни е нужно. Добре да имаме поради и че в случай че сме диагностицирани с хормонално разстройство, меланхолия или тревога, или пък взимаме дефинира типове медикаменти, може да ни е по-трудно да отслабнем.
 Снимка 637979

И даже когато оставим външните фактори настрани, би трябвало да сме наясно, че калорийният недостиг си остава главен фактор при свалянето на килограми. Ако задачата ни е да смъкваме един до два кг седмично, то калорийният недостиг за този интервал от време би трябвало да е общо 2000.

Осем до 12 седмици по-късно към този момент бихме могли да видим разликата. Разбира се, упоменатият калориен недостиг е здравословно да бъде реализиран най-вече посредством тренировки, като най-ефективни се счита, че са силовите и HIIT тренировки.

Ако упражняваме за мускулна маса

За разлика от аеробните тренировки или тези за намаляване, силовите могат да дадат резултат и единствено след една сесия. Причината: когато подвигаме тежести, до мускулите ни доближават повече кръв, О2 и млечна киселина. И макар че този резултат е краткотраен, след четири до шест седмици към този момент ще се усещаме по-заякнали - тук става въпрос по-скоро за успеваемостта на мускулите ни, в сравнение с за увеличение на мускулната маса.
 Снимка 637980

Ако обаче се целим да имаме релефни бицепси, основна роля има и храната. И най-вече протеинът. Като цяло, за постигането на задачата - да повишим мускулната си маса, ще са ни нужни достатъчно калории, като забележителна част от тях би трябвало да са точно протеин.

За да оформим мускули, е нужно да одобряваме повече калории, в сравнение с изгаряме. В случай че вършим две до четири сесии силови тренировки седмично, то може да чакаме видим резултат след към осем седмици.
 10 аргументи да стартираме да скачаме на въже
10 аргументи да стартираме да скачаме на въже

Горенето на доста калории е единствено една от тях

Ако упражняваме за по-добро психологично здраве

Разбира се, има и хора, които упражняват не с цел да отслабнат или да вършат мускулна маса, а просто с цел да се усещат добре и да подобрят психологичното си здраве. Всъщност едвам пет минути умерено интензивни извършения могат да покачат настроението на човек. След четири до шест седмици пък борещите се с меланхолия и тревога да вземем за пример могат да усетят доста усъвършенстване в положението си.
 Снимка 637981

Естествено, наред с това, те ще виждат разлика и във физиката си, което пък би повишило самочувствието им. Ако би трябвало да разбираем резултата по малко по-научен метод, е задоволително единствено да споменем, че по време на физическа интензивност се освобождават ендорфини и допамин - и двата хормона са свързани с възстановяване на настроението.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР